ຊົມເຊີຍວັນສ້າງຕັ້ງ ພັກປະຊາຊົນປະຕິວັດລາວ ຄົບຮອບ 63 ປີ ຢ່າງສຸດໃຈ.                                                                                                                                                                           ພັກປະຊາຊົນ ປະຕິວັດລາວ ທີ່ມີກຽດສະຫງ່າໝັ້ນຍືນ.                                                                                                                                                                               ຜັນຂະຫຍາຍມະຕິກອງປະຊຸມໃຫຍ່ຜູ້ແທນທົ່ວປະເທດ ຄັ້ງທີ X ຂອງພັກ ໃຫ້ປະກົດຜົນເປັນຈິງ.                                                                                                                                                                       ຊົມເຊີຍວັນສ້າງຕັ້ງ ສປປ ລາວ ຄົບຮອບ 43 ປີ.  

ອາຫານ 8 ຊະນິດ ທີ່ເປັນຜົນຮ້າຍຕໍ່ຮ່າງກາຍໃນການກໍ່ເກີດເປັນພະຍາດມະເຮັງ.

 

ສາລະໜ້າຮູ້

ອາຫານ 8 ຊະນິດ ທີ່ເປັນຜົນຮ້າຍຕໍ່ຮ່າງກາຍໃນການກໍ່ເກີດເປັນພະຍາດມະເຮັງ 

 

ໝີ່ກ໋ອງສຳເລັດຮູບທຸກຊະນິດ: ໃນໝີ່ກ໋ອງສຳເລັດຮູບ 1 ຈອກ ມີສານປຸງແຕ່ງຫຼາຍກວ່າ 25 ຊະນິດ ເຊັ່ນ: ໂມໂນໂຊດ່ຽມ ກຣູຕາເມສ ຫຼື ຜົງຊູລົດ, ກົດຊີຕຣິກ, TBHQ ( ເປັນສານກັນບູດ ຫຼື ວັດຖຸກັນຄວາມຊຸ່ມທີ່ໄດ້ຈາກປິໂຕລ່ຽມ) ແລະ ອື່ນໆ ສະນັ້ນເດັກທີ່ກິນໝີ່ກ່ອງສຳເລັດຮູບເປັນປະຈຳອາດກໍ່ໃຫ້ເກີດພາວະແຄຣຊ່ຽມໃນເລືອດຕໍ່າ.

 

ປະເພດແຮມ, ໄສ້ກອກ: ມີສ່ວນປະກອບຂອງສານປຸງແຕ່ງຕ່າງໆ ເຊັ່ນ: ໂຊດ່ຽມໄນໄຕຣ, ໂປແຕສຊ່ຽມໄຕຣ ແລະ ອື່ນໆ ໄນໄທຣ ສາມາດເຮັດປະຕິກິລິຍາກັບເອມີນ (amine) ໃນອາຫານກາຍເປັນສານກໍ່ມະເຮັງທີ່ຮ້າຍແຮງ ຄື ໄນໂຕຣຊາມີນ (nitrosamine) ເຊີ່ງເຮັດໃຫ້ເກີດມະເຮັງຕັບ, ກະເພາະອາຫານ ແລະ ຫຼອດອາຫານ

 

ຄຸກກີ້: ມີສ່ວນປະກອບຂອງສານປຸງແຕ່ງໄດ້ແກ່ ໂຊດ່ຽມເມແທໄບຊັລໄຟ, ກົດຊິດຣິກ, ໂຊດ່ຽມເມແທໄບຊັລໄຟ ຖ້າໃຊ້ໃນປະລິ ມານທີ່ເກີນກຳນົດ ຈະມີສານຕົກຄ້າງໃນອາຫານໃນປະລິມານສູງ ແລະ ເປັນອັນຕະລາຍຕໍ່ຜູ້ບໍລິໂພກ.

 

ກະແລ໋ມ: ມີສ່ວນປະກອບຂອງສານປຸງແຕ່ງ ໄດ້ແກ່: ສານທີ່ໃຊ້ແຕ່ງລົດຊາດ, ກິ່ນ, ສີ ແລະ ອື່ນໆ ເຊີ່ງສານປຸງແຕ່ງໃນກະແລ໋ມນີ້ເປັນອັນຕະລາຍຕໍ່ຮ່າງກາຍເຊີ່ງບາງປະເທດອອກກົດຫ້າມໃຊ້ສີມາປະສົມປຸງແຕ່ງລົງໃນອາຫານ.

 

ມັນຝຣັ່ງທອດກ໋ອບ: ມີສ່ວນປະກອບຂອງສານປຸງແຕ່ງ ເຊັ່ນ: ໂມໂນໂຂດ່ຽມກູລຕາເມສ ( ຫຼື ທີ່ເຮົາຄຸ້ນເຄີຍໃນຊື່ ຜົງຊູລົດ), ໄດໂຊດ່ຽມ 5 ກົວໄນເລດ ແລະ ອື່ນໆ ເຊີ່ງສານເຫຼົ່ານີ້ເປັນສານຕ້ອງຫ້າມໃນການປະກອບອາຫານສຳຫຼັບ ເດັກນ້ອຍ, ນອກນັ້ນ ໝາກຝຣັ່ງ ຍັງມີສານໃຫ້ລົດຫວານ, ກົດຊິຕຣິກ ແລະ ອື່ນໆ ການກິນອາຫານທີ່ມີກົດຊິຕຣິກຫຼາຍໆເຮັດໃຫ້ເກີດອາການຖອກທ້ອງ ແລະ ທ້ອງອືດໄດ້.

 

ໝາກໄມ້ອົບແຫ້ງ: ມີສ່ວນປະກອບຂອງສານປຸງແຕ່ງ ເຊັ່ນ: ກົດຊິຕຣິກ, ໂພແທສຊ່ຽມ, ໂຊດ່ຽມເບນໂຊເອດ ແລະ ອື່ນໆໂຊດ່ຽມເບນໂຊເອດ ເປັນວັດຖຸເຈືອປົນອາຫານເພື່ອຢັບຢັ້ງການຈະເລີນເຕີບໂຕຂອງແບັດທີເຣຍ ແລະ ເຊື້ອຣາບາງຊະນິດ ຫາກໃຊ້ໃນປະລິມານທີ່ສູງຈະເຮັດໃຫ້ລະຄາຍເຄືອງຕໍ່ກະເພາະອາຫານກະທັນຫັນຄືຈະເຮັດໃຫ້ນໍ້າໜັກຫຼຸດ, ຖອກທ້ອງ, ລະຄາຍເຄືອງຕໍ່ເນື້ອເຍື່ອຕ່າງໆເລືອດອອກໃນຮ່າງກາຍ, ຕັບ, ໄຂ່ຫຼັງ ໃຫ່ຍຂື້ນ ອາດເປັນອຳມະພາດ ແລະ ເສຍຊີວິດໃນທີ່ສຸດ.

 

ເຂົ້າໜົມວຸ້ນສຳເລັດຮູບ: ມີສ່ວນປະກອບຂອງສານປຸງແຕ່ງ ເຊັ່ນ: ໂພແທສຊ່ຽມ, ກົດຊິຕຣິກ, ຄາຣາຈີແນນ ແລະ ອື່ນໆ ຖ້າຫາກຮັບປະທານເກີນຂອບເຂດອາດຈະເຮັດໃຫ້ເກີດມີອາການເຈັບທ້ອງ, ແໜ້ນທ້ອງ ຫຼື ທ້ອງປັ່ນປ່ວນ ເນື່ອງຈາກຮ່າງ ກາຍຂອງຄົນເຮົາໄວຕໍ່ສານກລູເຕັນເຊີ່ງເປັນໂປຣຕີນໃນທັນຍະພືດສາລີ.

 

 

ຊານົມ: ມີສ່ວນປະກອບຂອງສານປຸງແຕ່ງ ເຊັ່ນ: ໂພແທສຊ່ຽມ, ໂຊດ່ຽມເຮກຊະເມຕ້າຟໍຟັດ ແລະ ອື່ນໆ ໃນໃບຊາມີສານອອກຊາເລມຈຳນວນຫຼາຍ ດັ່ງນັ້ນຫາກເຮົາດື່ມຊານົມທຸກມື້ ໂອກາດທີ່ສານອອກຊາເລທຈະສະສົມຈົນກໍ່ອາການອຸດຕັນໃນໄຂ່ຫຼັງ ຫຼື ເຮັດໃຫ້ເກີດພະຍາດໜີ້ວໃນໄຂ່ຫຼັງໄດ້.

ກົດໝາຍແຫ່ງ ສປປ ລາວ

ຊົມເຊີມວັນສ້າງຕັ້ງ ພັກປະຊາຊົນປະຕິວັດລາວ ຄົບຮອບ 63 ປີ

ຊົມເຊີມວັນສ້າງຕັ້ງ ສປປ ລາວ ຄົບຮອບ 43 ປີ ຢ່າງສຸດໃຈ.

ປະທານ ໄກສອນ ພົມວິຫານ ຢືນຢົງໃນພາລະກິດປະຕິວັດຂອງພວກເຮົາຕະຫລອດໄປ

ກອງປະຊຸມໃຫຍ່ຜູ້ແທນທົ່ວປະເທດ ຂອງ ພັກປະຊາຊົນ ປະຕິວັດລາວ

ເຊື່ອມຕໍ່ເວບໄຊສ

ເລກໂທ ສຸກເສີນ

ແຈ້ງ​ໄຟ​ໄໝ້ : 1190

   ຕຳຫຼວດ : 1191

ລົດ​ໂຮງໝໍ : 1195

​     ໄຟຟ້າ : 1199

  ນ້ຳ​ປະປາ : 1169

ໜ່ວຍກູ້​ໄພ : 1624

ຈຳນວນຄົນອອນໄລ໌ທ

ມີ 62  ຂາສັນຈອນ ແລະ ບໍ່ມີສະມາຊິກອອນໄລນ໌ ອອນໄລນ໌

ສະຖິຕິຜູ້ເຂົ້າຊົມ:

1050004
ມື້ນີ້ມື້ນີ້1234
ມື້ວານນີ້ມື້ວານນີ້1613
ອາທິດນີ້ອາທິດນີ້2369
ເດືອນນີ້ເດືອນນີ້29060
ທັງໝົດທັງໝົດ1050004