• ຄະນະໂຄສະນາອົບຮົມສູນກາງພັກ ຕາງໜ້າໃຫ
  • ກອງປະຊຸມໃຫຍ່ ຄັ້ງທີ I ຂອງໜ່ວຍພັກບໍານ
  • ທ່ານ ສຈ ປອ ກິແກ້ວ ໄຂຄໍາພິທູນ ເລຂາທິກ
  • ການພົບປະສອງຝ່າຍລະຫວ່າງ ຄະນະໂຄສະນາອ
  • ທ່ານ ສຈ ປອ ກິແກ້ວ ໄຂຄຳພິທູນ ເລຂາທິກາ
  • ຄະນະໂຄສະນາອົບຮົມສູນກາງພັກ ໄດ້​ເປີດ
ຄະນະໂຄສະນາອົບຮົມສູນກາງພັກ ຕາງໜ້າໃຫ້ລັດ....

ຄະນະໂຄສະນາອົບຮົມສູນກາງພັກ ຕາງໜ້າໃຫ້ລັດ....

ຄະນະໂຄສະນາອົບຮົມສູນກາງພັກ ຕາງໜ້າໃຫ້ລັດຖະບານ ຈັດພິທີປະດັບຫຼຽນໄຊແຮງງານຊັ້ນ I, ຊັ້ນ II &...
ກອງປະຊຸມໃຫຍ່ ຄັ້ງທີ I ຂອງໜ່ວຍພັກບໍານານ.....

ກອງປະຊຸມໃຫຍ່ ຄັ້ງທີ I ຂອງໜ່ວຍພັກບໍານານ.....

ກອງປະຊຸມໃຫຍ່ ຄັ້ງທີ I ຂອງໜ່ວຍພັກບໍານານ ຄະນະໂຄສະນາອົບຮົມສູນກາງພັກ.    ...
ທ່ານ ສຈ ປອ ກິແກ້ວ ໄຂຄໍາພິທູນ ເລຂາທິການສູນກາງພັກ

ທ່ານ ສຈ ປອ ກິແກ້ວ ໄຂຄໍາພິທູນ ເລຂາທິການສູນກາງພັກ

ທ່ານ ສຈ ປອ ກິແກ້ວ ໄຂຄໍາພິທູນ ເລຂາທິການສູນກາງພັກ ຫົວໜ້າຄະນະໂຄສະນາອົບຮົມສູນກາງພັກ ເຂົ້າຮ່ວມງ...
ການພົບປະສອງຝ່າຍລະຫວ່າງ ຄະນະໂຄສະນາອົບຮົມ..

ການພົບປະສອງຝ່າຍລະຫວ່າງ ຄະນະໂຄສະນາອົບຮົມ..

ການພົບປະສອງຝ່າຍລະຫວ່າງ ຄະນະໂຄສະນາອົບຮົມສູນກາງພັກ ແລະ ສະຖາບັນການເມືອງການປົກຄອງແຫ່ງຊາດ ສ.ສ ຫ...
ທ່ານ ສຈ ປອ ກິແກ້ວ ໄຂຄຳພິທູນ ເລຂາທິການສູນ..

ທ່ານ ສຈ ປອ ກິແກ້ວ ໄຂຄຳພິທູນ ເລຂາທິການສູນ..

ທ່ານ ສຈ ປອ ກິແກ້ວ ໄຂຄຳພິທູນ ເລຂາທິການສູນກາງພັກ ຫົວໜ້າຄະນະໂຄສະນາອົບຮົມສູນກາງພັກ ເຂົ້າຮ່ວມພິ...
ຄະນະໂຄສະນາອົບຮົມສູນກາງພັກ ໄດ້​ເປີດ​ກອງ.

ຄະນະໂຄສະນາອົບຮົມສູນກາງພັກ ໄດ້​ເປີດ​ກອງ.

ຄະນະໂຄສະນາອົບຮົມສູນກາງພັກ ໄດ້​ເປີດ​ກອງ​ປະຊຸມແນະນຳ ການ​ປາຖະກະຖາ ກ່ຽວກັບ​ “ເມືອງວຽງໄຊ&...
Previous
Next

ອາຫານ 8 ຊະນິດ ທີ່ເປັນຜົນຮ້າຍຕໍ່ຮ່າງກາຍໃນການກໍ່ເກີດເປັນພະຍາດມະເຮັງ.

 

ສາລະໜ້າຮູ້

ອາຫານ 8 ຊະນິດ ທີ່ເປັນຜົນຮ້າຍຕໍ່ຮ່າງກາຍໃນການກໍ່ເກີດເປັນພະຍາດມະເຮັງ 

 

ໝີ່ກ໋ອງສຳເລັດຮູບທຸກຊະນິດ: ໃນໝີ່ກ໋ອງສຳເລັດຮູບ 1 ຈອກ ມີສານປຸງແຕ່ງຫຼາຍກວ່າ 25 ຊະນິດ ເຊັ່ນ: ໂມໂນໂຊດ່ຽມ ກຣູຕາເມສ ຫຼື ຜົງຊູລົດ, ກົດຊີຕຣິກ, TBHQ ( ເປັນສານກັນບູດ ຫຼື ວັດຖຸກັນຄວາມຊຸ່ມທີ່ໄດ້ຈາກປິໂຕລ່ຽມ) ແລະ ອື່ນໆ ສະນັ້ນເດັກທີ່ກິນໝີ່ກ່ອງສຳເລັດຮູບເປັນປະຈຳອາດກໍ່ໃຫ້ເກີດພາວະແຄຣຊ່ຽມໃນເລືອດຕໍ່າ.

 

ປະເພດແຮມ, ໄສ້ກອກ: ມີສ່ວນປະກອບຂອງສານປຸງແຕ່ງຕ່າງໆ ເຊັ່ນ: ໂຊດ່ຽມໄນໄຕຣ, ໂປແຕສຊ່ຽມໄຕຣ ແລະ ອື່ນໆ ໄນໄທຣ ສາມາດເຮັດປະຕິກິລິຍາກັບເອມີນ (amine) ໃນອາຫານກາຍເປັນສານກໍ່ມະເຮັງທີ່ຮ້າຍແຮງ ຄື ໄນໂຕຣຊາມີນ (nitrosamine) ເຊີ່ງເຮັດໃຫ້ເກີດມະເຮັງຕັບ, ກະເພາະອາຫານ ແລະ ຫຼອດອາຫານ

 

ຄຸກກີ້: ມີສ່ວນປະກອບຂອງສານປຸງແຕ່ງໄດ້ແກ່ ໂຊດ່ຽມເມແທໄບຊັລໄຟ, ກົດຊິດຣິກ, ໂຊດ່ຽມເມແທໄບຊັລໄຟ ຖ້າໃຊ້ໃນປະລິ ມານທີ່ເກີນກຳນົດ ຈະມີສານຕົກຄ້າງໃນອາຫານໃນປະລິມານສູງ ແລະ ເປັນອັນຕະລາຍຕໍ່ຜູ້ບໍລິໂພກ.

 

ກະແລ໋ມ: ມີສ່ວນປະກອບຂອງສານປຸງແຕ່ງ ໄດ້ແກ່: ສານທີ່ໃຊ້ແຕ່ງລົດຊາດ, ກິ່ນ, ສີ ແລະ ອື່ນໆ ເຊີ່ງສານປຸງແຕ່ງໃນກະແລ໋ມນີ້ເປັນອັນຕະລາຍຕໍ່ຮ່າງກາຍເຊີ່ງບາງປະເທດອອກກົດຫ້າມໃຊ້ສີມາປະສົມປຸງແຕ່ງລົງໃນອາຫານ.

 

ມັນຝຣັ່ງທອດກ໋ອບ: ມີສ່ວນປະກອບຂອງສານປຸງແຕ່ງ ເຊັ່ນ: ໂມໂນໂຂດ່ຽມກູລຕາເມສ ( ຫຼື ທີ່ເຮົາຄຸ້ນເຄີຍໃນຊື່ ຜົງຊູລົດ), ໄດໂຊດ່ຽມ 5 ກົວໄນເລດ ແລະ ອື່ນໆ ເຊີ່ງສານເຫຼົ່ານີ້ເປັນສານຕ້ອງຫ້າມໃນການປະກອບອາຫານສຳຫຼັບ ເດັກນ້ອຍ, ນອກນັ້ນ ໝາກຝຣັ່ງ ຍັງມີສານໃຫ້ລົດຫວານ, ກົດຊິຕຣິກ ແລະ ອື່ນໆ ການກິນອາຫານທີ່ມີກົດຊິຕຣິກຫຼາຍໆເຮັດໃຫ້ເກີດອາການຖອກທ້ອງ ແລະ ທ້ອງອືດໄດ້.

 

ໝາກໄມ້ອົບແຫ້ງ: ມີສ່ວນປະກອບຂອງສານປຸງແຕ່ງ ເຊັ່ນ: ກົດຊິຕຣິກ, ໂພແທສຊ່ຽມ, ໂຊດ່ຽມເບນໂຊເອດ ແລະ ອື່ນໆໂຊດ່ຽມເບນໂຊເອດ ເປັນວັດຖຸເຈືອປົນອາຫານເພື່ອຢັບຢັ້ງການຈະເລີນເຕີບໂຕຂອງແບັດທີເຣຍ ແລະ ເຊື້ອຣາບາງຊະນິດ ຫາກໃຊ້ໃນປະລິມານທີ່ສູງຈະເຮັດໃຫ້ລະຄາຍເຄືອງຕໍ່ກະເພາະອາຫານກະທັນຫັນຄືຈະເຮັດໃຫ້ນໍ້າໜັກຫຼຸດ, ຖອກທ້ອງ, ລະຄາຍເຄືອງຕໍ່ເນື້ອເຍື່ອຕ່າງໆເລືອດອອກໃນຮ່າງກາຍ, ຕັບ, ໄຂ່ຫຼັງ ໃຫ່ຍຂື້ນ ອາດເປັນອຳມະພາດ ແລະ ເສຍຊີວິດໃນທີ່ສຸດ.

 

ເຂົ້າໜົມວຸ້ນສຳເລັດຮູບ: ມີສ່ວນປະກອບຂອງສານປຸງແຕ່ງ ເຊັ່ນ: ໂພແທສຊ່ຽມ, ກົດຊິຕຣິກ, ຄາຣາຈີແນນ ແລະ ອື່ນໆ ຖ້າຫາກຮັບປະທານເກີນຂອບເຂດອາດຈະເຮັດໃຫ້ເກີດມີອາການເຈັບທ້ອງ, ແໜ້ນທ້ອງ ຫຼື ທ້ອງປັ່ນປ່ວນ ເນື່ອງຈາກຮ່າງ ກາຍຂອງຄົນເຮົາໄວຕໍ່ສານກລູເຕັນເຊີ່ງເປັນໂປຣຕີນໃນທັນຍະພືດສາລີ.

 

 

ຊານົມ: ມີສ່ວນປະກອບຂອງສານປຸງແຕ່ງ ເຊັ່ນ: ໂພແທສຊ່ຽມ, ໂຊດ່ຽມເຮກຊະເມຕ້າຟໍຟັດ ແລະ ອື່ນໆ ໃນໃບຊາມີສານອອກຊາເລມຈຳນວນຫຼາຍ ດັ່ງນັ້ນຫາກເຮົາດື່ມຊານົມທຸກມື້ ໂອກາດທີ່ສານອອກຊາເລທຈະສະສົມຈົນກໍ່ອາການອຸດຕັນໃນໄຂ່ຫຼັງ ຫຼື ເຮັດໃຫ້ເກີດພະຍາດໜີ້ວໃນໄຂ່ຫຼັງໄດ້.

ກົດໝາຍແຫ່ງ ສປປ ລາວ

ຄໍາເຫັນຂອງ ທ່ານ ສຈ.ດຣ ກິແກ້ວ ໄຂຄຳພິທູນ ຫົວໜ້າ ຄອສພ ຕໍ່ເວັບໄຊສ

ເຊື່ອມຕໍ່ເວັບໄຊສ

ສົນທະນາແລກປ່ຽນຄຳເຫັນ

ແລກປ່ຽນຄຳຄິດເຫັນ

ເລກໂທ ສຸກເສີນ

ແຈ້ງ​ໄຟ​ໄໝ້ : 1190

   ຕຳຫຼວດ : 1191

ລົດ​ໂຮງໝໍ : 1195

​     ໄຟຟ້າ : 1199

  ນ້ຳ​ປະປາ : 1169

ໜ່ວຍກູ້​ໄພ : 1624

ຈຳນວນຄົນອອນໄລ໌ທ

ມີ 48  ຂາສັນຈອນ ແລະ ບໍ່ມີສະມາຊິກອອນໄລນ໌ ອອນໄລນ໌

ສະຖິຕິຜູ້ເຂົ້າຊົມ:

1220627
ມື້ນີ້ມື້ນີ້36
ມື້ວານນີ້ມື້ວານນີ້107
ອາທິດນີ້ອາທິດນີ້113
ເດືອນນີ້ເດືອນນີ້2125
ທັງໝົດທັງໝົດ1220627