ອາຫານທີ່ຄວນກິນ ແລະ ຄວນຫຼີກລ່ຽງຂອງແຕ່ລະກຸບເລືອດ.
ທ່ານເຄີຍສົງໄສບໍ່ວ່າເປັນຫຍັງເວລາທີ່ເຮົາກິນອາຫານບາງຢ່າງຈື່ງມີອາການແພ້, ບາງເທື່ອເວລາກິນແລ້ວມີອາ ການເຈັບທ້ອງ ຫຼື ແພ້ມີອາການຄັນ, ຕຸ່ມຜື່ນຂຶ້ນທົ່ວຮ່າງກາຍ ແລະ ອາການອື່ນໆ.
- ກຸບເລືອດ AB:
– ຄວນເລືອກກິນອາຫານທະເລ, ເນີຍ, ນົມ, ຜະລິດຕະພັນຈາກຖົ່ວເຫຼືອງ, ຜັກ ແລະ ໄຂ່.
– ຄວນຫຼີກລ່ຽງ: ປາຊີ້ນຂາວ, ຊີ້ນສັດໃຫຍ່, ໝາກສີດາ, ສາລີ, ໝາກມ່ວງ, ຖົ່ວແດງ ເພາະພູມຄຸ້ມກັນອ່ອນເພຍ ກົດໃນກະເພາະຕໍ່າຍ່ອຍຊີ້ນສັດໄດ້ຍາກ.
- ກຸບເລືອດ A:
– ຄວນເລືອກກິນຜັກ, ປາ, ນົມຖົ່ວເຫຼືອງ.
– ຄວນຫຼີກລ່ຽງ: ໄຂ່, ນົມງົວ, ແປ້ງ, ຊີ້ນສັດ ເພາະລະບົບຍ່ອຍອາຫານ, ລະບົບພູມຄຸ້ມກັນບໍ່ດີ ສ່ຽງເປັນພະຍາດຫົວໃຈ ແລະ ມະເຮັງ.
- ກຸບເລືອດ B:
– ຄວນເລືອກກິນເຂົ້າກ໊ອງ, ເຂົ້າໂອດ, ຂີງ, ຊາຂຽວ, ໂສມ.
– ຄວນຫຼີກລ່ຽງ: ປູ, ກຸ້ງ, ຫອຍແຄງ, ຊີ້ນໄກ່, ແປ້ງ, ເພາະກົດໃນກະເພາະອາຫານສູງ ລະບົບເຜົາຜານບໍ່ດີ ເລືອດແຂງໂຕຊ້າ.
- ກຸບເລືອດ O:
– ຄວນເລືອກກິນຊີ້ນສັດ, ອາຫານທະເລ, ຜັກຫົມ.
– ແຕ່ຄວນຫຼີກລ່ຽງ: ໝາກໄມ້ລົດສົ້ມ, ຊາ, ກາເຟ, ເບຍ ເພາະກົດໃນກະເພາະສູງ ລະບົບເຜົາກໍ່ບໍ່ດີປານໃດ ເລືອດກໍ່ແຂງຕົວຊ້າຕື່ມອີກ.
ແນວໃດກໍຕາມ ອາຫານທີ່ເວົ້າມານັ້ນ ກໍບໍ່ໄດ້ໝາຍຄວາມວ່າສິ່ງທີ່ຄວນຫຼີກລ່ຽງນັ້ນ ກຸບເລືອດນັ້ນຈະກິນບໍ່ໄດ້ ແຕ່ວ່າຖ້າຫຼີກລ່ຽງໄດ້ແມ່ນດີຕໍ່ສຸຂະພາບ, ແຕ່ຖ້າຫຼີກລ່ຽງບໍ່ໄດ້ ກໍ່ຄວນກິນເລັກໜ້ອຍເທົ່ານັ້ນ ເພື່ອເຮັດໃຫ້ຮ່າງກາຍຂອງເຮົາມີສຸຂະພາບທີ່ດີ.
ທີ່ມາ: http://www.pakaad.com